Country Life Múka ražná celozrnná jemne mletá BIO 1kg

1165
Neohodnotené

  • (3 ks) SKLADOM > U Vás za 1-3 dni
1,10 €
Kategória: Múky
 

Tradičná ražná múka v BIO kvalite. Ako stvorená na výrobu domáceho kvásku. Chlieb doporučujeme kombinovať s tradičnou pšeničnou múkou v pomere aspoň 2:1. Ražný chlieb na rozdiel od konvenčného pšeničného je bohatší na živiny a krajšie vonia avšak je o dosť hutnejší s menšími bublinkami a tmavší. Každopádne vhodnejší pri redukcii telesnej váhy.

Recept na domáci kvások:

  • 1.-3. deň: 2PL vody a 1PL ražnej celozrnnej múky 2x denne ( ráno a večer )
  • 4. deň: Z kvásku si necháme asi len 3PL k tomu primiešame 2PL vody a 2PL ražnej múky chlebovej 2x denne  ( ráno a večer )
  • 5.-14. deň: (alebo pokiaľ nám kvások už nerastie) 2PL vody a 2PL ražnej chlebovej múky 1x denne

 

Následne používame len 1PL kvásku na jeden chlieb. Skombinujeme ho so 150g pšeničnej chlebovej múky a 150ml vody a necháme nakysnúť na 9-12 hodín. Následne pridáme 300g pšeničnej chlebovej múky, 20g ražnej múky chlebovej, 1 stredne uvarený zemiak, 170g vody a 1PL soli.

Vymiesime, necháme prikryté fóliou prekvasiť 2-3 hodiny kým nezdvojnásobí objem. Rúru vyhrejeme na 250 stupňov a vložíme do nej kovový hrnček z vodou na zaparenie. Pečieme 10 minút na 250 stupňoch potom teplotu stiahneme na 200 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Chlieb je upečený keď vydáva dutý zvuk po zaklopkaní na spodok. Necháme vychladnúť na mriežke aby všetká vlhkosť sa mohla odvetrať.

Recept čerpaný s knihy Kváskovanie

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: