EMILE NOEL Olej z vlašských orechov BIO 250ml

1180
Neohodnotené

  • (2 ks) SKLADOM > U Vás za 1-3 dni
11,80 €
Kategória: Oleje
 

Vynikajúco voňajúci až priam príjemne prenikajúci olej s výraznou vôňou po čerstvo zomletých vlašských orechoch. Je extrémne cenený pre jeho blahodárne účinky na zdravie. Je použiteľný jak na pokožku, vlasy a nechty, kde účinne bojuje proti lupinám psoriáze atď, tak aj na konzumáciu na doplnenie vzácnych tukov a podporu spánku. Francúzi, od koho vlastne pochádza, ho hojne využívajú v gastronómii na rôzne zálievky, dressingy, studené omáčky alebo len na pokvapkanie jednoduchých šalátov alebo morských plodov.

Objem: 250ml

Recept:

Šošovicový šalát s zelerom a orechami:

  • 250g šošovice
  • 1 väčší zeler
  • 2 mrkvy
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 50g vlašských alebo pekanových orehov
  • 1 krabička špenátu

 

šošovicu zalejeme vývarom pridáme jeden bobkový list a varíme do mäkka približne 25 minút. Madzitým si v rúre opečieme orechy približne 8 minút a necháme voľne vychladnúť. Scedíme šošovicu a necháme odkvapkať na sitku a vychladnúť.

Zeler očistíme a nakrájame na kocky a na plechu kde sa piekli orechy ich rozložíme pokvapkáme olivovým olejom a posypeme soľou. Pečieme cca 25 minút.

V dalšej miske zmiešame dijonskú horčicu(1ČL), cherry ocot(1PL), med(1PL) s troškou citrónovej šťavy, ručne šľaháme a po lyžicách(4PL) zakomponujeme olej z vlašských orechov.

 

Po upečení zeler zmiešame z šošovicou, pridáme orechy, špenát  a polejeme s dresingom :)

Dobrú chuť !

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: