EMILE NOEL Olej z vlašských orechov BIO 250ml
Popis
Vynikajúco voňajúci až priam príjemne prenikajúci olej s výraznou vôňou po čerstvo zomletých vlašských orechoch. Je extrémne cenený pre jeho blahodárne účinky na zdravie. Je použiteľný jak na pokožku, vlasy a nechty, kde účinne bojuje proti lupinám psoriáze atď, tak aj na konzumáciu na doplnenie vzácnych tukov a podporu spánku. Francúzi, od koho vlastne pochádza, ho hojne využívajú v gastronómii na rôzne zálievky, dressingy, studené omáčky alebo len na pokvapkanie jednoduchých šalátov alebo morských plodov.
Objem: 250ml
Recept:
Šošovicový šalát s zelerom a orechami:
- 250g šošovice
- 1 väčší zeler
- 2 mrkvy
- 1 liter zeleninového vývaru
- 50g vlašských alebo pekanových orehov
- 1 krabička špenátu
šošovicu zalejeme vývarom pridáme jeden bobkový list a varíme do mäkka približne 25 minút. Madzitým si v rúre opečieme orechy približne 8 minút a necháme voľne vychladnúť. Scedíme šošovicu a necháme odkvapkať na sitku a vychladnúť.
Zeler očistíme a nakrájame na kocky a na plechu kde sa piekli orechy ich rozložíme pokvapkáme olivovým olejom a posypeme soľou. Pečieme cca 25 minút.
V dalšej miske zmiešame dijonskú horčicu(1ČL), cherry ocot(1PL), med(1PL) s troškou citrónovej šťavy, ručne šľaháme a po lyžicách(4PL) zakomponujeme olej z vlašských orechov.
Po upečení zeler zmiešame z šošovicou, pridáme orechy, špenát a polejeme s dresingom :)
Dobrú chuť !
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.